fbpx

5 tips voor transformatie

Maike Liselot van Meulen - 21/06/2019 - Bloei vanuit je volledige potentie

 

 

”Transformation is not a future event. It is a present activity”.

 

Wat betekent transformeren eigenlijk?

Een positieve transformatie is een verandering van denkprocessen en een verandering van ons bewustzijn. Het gevolg is dat er een structurele verandering kan plaatsvinden op de langere termijn als je oude tegenhoudende gedragingen zijn doorbroken. Het vraagt wel onderhoud in ons zelf. Het is een spier die je moet blijven trainen om onze hersenen daar op aan te laten passen. Je moet het dus heel graag willen.

 

Creëer de beweging die leidt tot jouw doel van de gewenste verandering.

Door te willen transformeren kunnen wij werken aan onze potentie. Je potentie is datgene wat je van binnen in je hebt aan kwaliteiten en skills maar wat er nog net niet uitkomt. In mijn praktijk begeleid ik bijvoorbeeld mensen die ondernemer willen worden maar er niet voor durven te gaan. Of next level willen gaan en toch niet doorpakken maar dat wel willen omdat deze mensen weten dat de potentie er wel is. Ik begeleid deze mensen om dat te doorbreken. Hoe je de beweging creëert dat leidt tot jouw gewenste verandering. Dat noem ik dan ook de Creatieve Veranderaar methode die bestaat uit een paar stappen.

 

 

 

 

5 tips die nodig zijn om tot transformatie te komen.

 

Je wilt bewust worden van je gedrag. Het is van belang dat je wilt bewust worden van je eigen gedrag en handelen. ”Wat maakt dat ik doe wat ik doe? Wat gebeurd er in een bepaalde situatie? Wat zegt dat over mij?” Heel vaak zien wij zelf niet meer wat ons tegenhoud of wat je nou precies nodig hebt om van de rotonde af te komen. Door de juiste vragen te stellen kom je tot jouw eigen antwoorden.

 

Nieuwsgierigheid. Vanuit nieuwsgierig zijn kun je meer open staan voor de verhalen en kennis om jou heen. Het maakt dat je meer open staat om te kunnen groeien. Weerstand stagneert en laat niks binnen. Nieuwsgierigheid brengt nieuwe perspectieven en invalshoeken.

 

Maak het bespreekbaar. Het is belangrijk om jouw vraagstuk bespreekbaar te maken met iemand die je vertrouwt. Je kunt jouw vraagstuk of uitdaging bespreekbaar maken met een vriend of vriendin, met een collega binnen het bedrijf waar je werkt, met een collega ondernemer, misschien met je partner, op een netwerk event met gelijkgestemden of met een coach die jou objectief en deskundig kan begeleiden.

 

Durf om hulp te vragen. Alle kennis is om ons heen. Hoe langer je wacht, hoe langer het je uitstelt. Uitstellen brengt ons nergens. We verplaatsen hooguit het probleem naar de toekomst toe. Zelf vraag ik nu continu om hulp hoe ik nog beter online kan ondernemen. Ik heb daar eindeloos hulp in nodig van anderen, al is het van nature dat ik het liever allemaal zelf doe. Soms moet je dus dingen doen die niet leuk of nieuw voelen, maar waarvan je weet en voelt dat het nodig is om een verdere stap voorwaarts te kunnen maken.

 

Blijf oefenen. De kracht van herhaling zorgt voor de transformatie die leidt tot jouw gewenste verandering. Een persoonlijk voorbeeld omtrent hulp vragen in de praktijk: iedere keer groei ik weer verder door met mijn dagelijkse dingen die ik doe voor de mensen die dit willen. Ik zie het als zitten in een computerspel. Ik zit in een bepaald level en binnen dat level vraag ik bijvoorbeeld om hulp aan anderen op gebied van marketing of internationale kennis. Na een tijdje voelt het comfortabel en is het overzichtelijk binnen dit level. Maar in het volgende level heb ik weer nieuwe uitdagingen en situaties waardoor ik mij bewust moet zijn dat ik ook nu weer om hulp mag en moet vragen om verder voorwaarts te kunnen groeien. Door mij bewust ervan te zijn push ik mijzelf over dergelijke ‘drempeltjes’ en vraag ik om hulp. Niet leuke of lastige dingen horen bij het leven en is part of the game! Zo blijf ik mijn spier in mijn hersenen trainen op dit stuk. Omdat ik het wil. Zo wordt het steeds meer onderdeel van mijn zijn.

 

 

Over Maike Liselot van Meulen

Klaar voor jouw volgende stap? Maike Liselot wordt de Creatieve Veranderaar van Nederland en de Benelux genoemd. Al tienduizenden mensen gingen jou voor! Ben je al bekend met haar verdiepingsdagen, verdiepingsavonden, sessies en workshops? Op praktische, resultaatgerichte en inspirerende wijze zal geen dag meer hetzelfde zijn na deze ervaring. Kijk gerust eens rond hier op de website. Voel je welkom!

 

 

 

 

Laat een bericht achter
Stel je vraag, neem contact op!

Maike Liselot van Meulen, AYA Health Worldwide

KvK 64977137

 

 

Schrijf je in voor nieuws, events en meer!

Duizenden mensen zijn je voorgegaan. The Future is Calling You! Meld je aan voor enthousiaste updates en aankomende events.

Vormgeving & Techniek: JRS-Designers