fbpx

Hoe maak je bewust keuzes?

Maike van Meulen - 24/01/2018 - Creëer jouw succes

 

 

 

Bewust keuzes maken vanuit persoonlijk leiderschap houdt in dat we niet klakkeloos onze oude gewoontes volgen of de hypes achterna lopen, maar regelmatig afwegen of onze keuzes nog in lijn liggen met onze organisatiedoelen of innerlijke waarden. Vanuit persoonlijk leiderschap is het van belang om bewust keuzes te maken in de dingen die je doet. Leiding nemen over ons eigen leven betekent dat we bewust kiezen hoe wij omgaan met situaties en met mensen.

Door bewust te overwegen hoe wij met bepaalde situaties om willen gaan, worden we minder afhankelijk van de omstandigheden. We laten ons dan niet willekeurig meevoeren in de stroom en drukte van alle dag, maar beseffen ons dat wij mede onze koers kunnen bepalen door de keuzes die we maken.

 

Invloed

Je hebt niet altijd invloed op situaties maar je kunt wel zelf bepalen HOE je ermee omgaat. Stel je bent verantwoordelijk voor een project en het loopt vast, dan heb je de keuze om bij de pakken neer te gaan zitten of om op te staan en er positief voor te gaan. Door bewust te kiezen is in feite de invloed die wij op ons eigen leven hebben ENORM groot!

 

Moeten?

Naast de verwachtingen die wij van ons zelf hebben, hebben veel mensen ook regelmatig het gevoel veel te ‘moeten’. Dan hoor je bijvoorbeeld; ‘ik moet dit nog even afmaken’, of ‘ik moet morgen dat regelen’. Dat je je verantwoordelijkheid voelt en neemt is iets moois waardoor je dingen soms moet. Een andere manier om hier naar te kijken is ervoor te KIEZEN iets te moeten dan dat het zogenaamd ‘moet’. Dat geeft meer lucht. Moet het nou echt vandaag? Valt de wereld om als je het morgen zou doen? Als het antwoord ‘nee’ is, dan zou je dat aan kunnen passen in je mindset. Nu wordt dan later. Een ander moment. Is het antwoord `ja` dan moet je het ook daadwerkelijk doen en kies je daarvoor vanuit de verantwoordelijkheid die je ervoor neemt.

 

‘’Het verschil zit in de bewuste keuze die we maken’’

 

Stil staan

Als wij onszelf horen zeggen ‘eigenlijk zou ik….’ Dan is dat een signaal naar jezelf toe om stil te staan bij wat we zeggen en doen. Op het moment dat wij namelijk ‘eigenlijk’ zeggen, dan zit er een verschil tussen wat we verwachten van onszelf en wat we daadwerkelijk doen.

Wanneer we weloverwogen onze keuzes maken en gedegen voorbereiden, dan zullen wij de uitdagingen zeker aankunnen die op ons pad komen. Of zoals Carl Jung zo mooi zegt;

 

“Ik ben niet wat mij is overkomen,

Ik ben wat ik kies te worden.“

 

 

Klaar voor jouw volgende stap? Maike wordt de Creatieve Veranderaar van Nederland en de Benelux genoemd. Al meer dan 10.000 mensen gingen jou voor! Ben je al bekend met haar workshop ‘‘Transformeer jouw potentie”? Op praktische, resultaatgerichte en inspirerende wijze zal geen dag meer hetzelfde zijn na deze hoogstaande workshop. Schrijf je alvast in voor 29 augustus aanstaande. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Laat een bericht achter
Stel je vraag, neem contact op!

Maike van Meulen, AYA Health

KvK 64977137
0416-202891

 

Schrijf je in voor nieuws, events en meer!

Duizenden mensen zijn je voorgegaan. Abonneer je op jouw toekomst! Meld je aan voor enthousiaste en hoogwaardige updates, praktische oefeningen en inzichten.

Vormgeving & Techniek: JRS-Designers