Maike van Meulen Stichting Next Step

drs. Maike Liselot van Meulen
Award winner

#Nr. 1 Most Inspiring Personal Transformation Coach
Benelux Enterprise Awards 2022

Op deze pagina vind je privé sessies met Maike voor kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar die om willen leren gaan met hun gevoeligheid als kracht en hun zelfvertrouwen willen laten toenemen.

''Jouw gave om contact te maken met kinderen zorgt voor een diepe verbondenheid en aansluiting op het kind, ongeacht hun achtergrond. Het is mooi dat je je eigen achtergrond en jeugdervaring nu inzet. Je laat het kind een volgende plezierige stap zetten, vol zelfvertrouwen. Als ouder begrijp ik mijn kind nu nog veel beter. Dat doet mij erg goed. Dank je wel.'' - Daphne.

Kies voor jouw Next Step Kids sessie met drs. Maike Liselot van Meulen

Het feit dat je specifiek op deze pagina bent is niet voor niks. Vele kinderen en jongeren ervaren een gevoeligheid. Gecombineerd met gebeurtenissen in hun jonge leven en de regels en systemen van onze maatschappij waaraan we moeten voldoen, geeft dit vaak een hoge druk en onzekerheid bij kinderen en jongeren. Het zelfbeeld kan ten onrechte drastisch naar beneden gaan. Bij Maike ervaren ze de ruimte voor het zijn van zichzelf, los van de waan van de dag. Ook begeleid Maike kinderen die ervaringen hebben met energie uit andere dimensies. Maike brengt in kaart wat gebeurt, biedt inzicht en handvatten voor een meer ontspannen lichaam en brengt een verhoogde vitaliteit en vrijheid in het kind.

Plezier en ontspanning
Het plezier en de ontspanning komt terug. Maike voelt snel waar het knelpunt zit van het kind. Je ontvangt als kind (in overleg met de ouder) resultaten en inzichten die je de rest van je leven meeneemt. Ook tekent Maike vaak met allerlei kleuren om in beeld te brengen wat er gebeurt en wat helpt voor het kind. Fundamenteel geeft Maike jou informatie waar je zelf niet bij kunt komen. Maike begeleid je kind op gebied van onze totale bestaansregulatie. Er is niemand anders die dit biedt. Ontdek rust, overzicht, structuur, focus en houvast. Ga samen aan de slag met Maike en mail jouw situatie of bel. Voel je welkom!

Maike gaat voor 1 sessie wat het kind al ver brengt, of voor langere begeleiding of mentorschap. Dit is afhankelijk van de wens van het kind en de ouders. Wil je nog meerdere sessies met Maike, dan wordt dat met elkaar afgestemd en op maat bekeken.


Achtergrond van drs. Maike Liselot van Meulen

Maike woont samen met Michiel en Oliver (6). Zij heeft inmiddels vele duizenden mensen voorwaarts begeleid in hun leven. Maike studeerde o.a. geboortepsychologie, is gecertificeerd jongerencoach (puberteit en adolecentiefase) en gebruikt haar natuurlijke talenten en gaven op gebied van intuitie en multidimensionale eigenschappen. Al vele jaren richt Maike zich op volwassenen, gezinnen en op kinderen. Waar volwassenen kunnen leren van kinderen en kinderen van volwassenen. Maike heeft drie boeken uitgebracht en twee kaartspellen. Daarnaast doceert zij op hogescholen en universiteiten om haar kennis door te geven aan onze toekomstige generaties. 

'Niets is belangrijker dan het welzijn van ons als mensen. Dat is waar ik mij hard voor maak en zo goed ken. Ik wéét wat nodig is om evenwichtig in harmonie te staan. Dat is waarvoor ik het doe. Het brengt ons verder.'
- Maike Liselot van Meulen

Roy-Martina

Geniet van Maike als jouw gids! Haar warmte, deskundigheid, wetenschappelijke achtergrond en praktische aanpak is een prachtige combinatie die je zelden ziet.

dr. Roy Martina, Arts

Om hulp vragen is iets nobels om te doen.
Niemand kan het alleen.
Daarvoor hebben wij elkaar.
- drs. Maike Liselot van Meulen

Veel gestelde vragen

De sessies vinden plaats in de praktijk van drs. Maike Liselot van Meulen in Waspik. Mensen komen vanuit het hele land. Hierom kan het ook online via Skype plaatsvinden als dat de wens is. Beide werkt net zo effectief en heeft te maken met je persoonlijke voorkeur. Wat ook vaak gebeurt is dat Maike op locatie kom bij het gezin thuis. Zo blijft het kind in de vertrouwelijke eigen omgeving. Kies de vorm wat hierbij het beste voor jou past.
Afhankelijk van de leeftijd en de situatie zal de ouder erbij zijn of niet. Dit is altijd in afstemming met elkaar. Je moet het voor je zien dat Maike bij gezinnen thuis komt en de ouder in een aparte kamer zit om het kind de ruimte te laten ervaren voor het delen van de eigen persoonlijke ervaringen. Ook kan het zijn dat de ouder er wel bij is omdat het kind dit een rustiger gevoel geeft. Spelenderwijs komen wij daarachter. Dit is enorm context afhankelijk natuurlijk.
Dit spreken wij af in openheid met elkaar. Dit is leeftijdsafhankelijk en situatie afhankelijk. Wat wilt het kind? Wat wilt de ouder? Hier houd ik rekening mee zodat in de ruimte mogelijkheid is voor bloei in het kind zelf. Iedereen heeft de eigen processen en recht op privacy. Nogmaals; dit is altijd context afhankelijk en wordt erg serieus genomen. We hebben één ding voorop staan: de bloei van het kind in de eigen kracht en vitaliteit. Samen komen we verder.
Iedere sessie duurt 1,5 uur. Mijn praktijkervaring laat zien dat we in 1,5 uur prachtige next steps kunnen maken.
Ik zeg altijd dat we voor 1 sessie gaan. Wil je erna nog een sessie dan zie je dat mensen vaak een aantal sessies kiezen omdat ze dit simpelweg prettig vinden. Dit gebeurt in samenspraak met de ouder(s) van het kind. In de wijsheid van wat er is kunnen we oneindig de verdieping en verbreding opgaan. Zo werkt wijsheid. Jij voelt als ouder en kind zelf waar de behoefte ligt. Fundamenteel verrijk je jezelf enorm.
Investering voor een sessie a 1 uur: 150,- incl. btw.
De kinderen en jongeren die bij Maike komen varieeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar oud. Zij kennen uitdagingen op gebied van het zelfbeeld, trauma, angst, fobie, spanning door de scheiding van hun ouders, spanning op school, keuzestress, perfectionisme, hebben last van entiteiten of multidimensionale ervaringen. Ze pikken ook veel op aan algemene indrukken door hun gevoeligheid. Met al deze kwesties geeft Maike de gewenste begeleiding in samenspraak met de ouder om het kind weer te laten stralen en lekker in hun vel te zitten.

Reacties die vaak terugkomen zijn:
-''Maike is lief, wijs, intelligent en doortastend. Heel snel ziet zij de kern bij het kind om mee aan de slag te gaan.''
-''Maike maakt gebruik van de positieve psychologie, verstevigt de veerkracht, het zelfvertrouwen en het plezier bij het kind.''
-''Maike brengt helderheid, overzicht en structuur. Iedereen weet waar hij aan toe is en wat je kunt doen wat werkt.''
-''Maike is betrouwbaar, je kunt alles bij haar kwijt, een bijzonder mens die snel met je meeschakelt.''
-''Maike heeft enorm veel kennis en is een wandelend bewustzijn die aansluit bij het kind op ongekende bijzondere en effectieve wijze.''
-''Maike inspireert je met haar hele pakket. Ze is ongelooflijk goed in haar werk. Nederland en daarbuiten gaat nog veel van haar horen!''
-''Maike ken ik al heel lang. Dat is bijzonder prettig. Ik kan altijd bij haar komen als ik vragen heb. Met haar wil je verbonden blijven door haar warmte, fijn besnaardheid en liefde. Het houdt niet op na een sessie. Ze blijft betrokken wanneer nodig.''

Dit gevoel kennen we allemaal. Het belangrijkste is dat je van binnen een stemmetje hebt die wilt langskomen of mij wilt uitnodigen bij jou thuis. Deze klopt dan ook vaak. Deze stem is van jou. Vervolgens vraagt het moed om de stap te zetten. Maar vergeet niet; aan de slag gaan met je vraagstuk betekent ook fundamenteel verder komen! Het wordt alleen maar nog fijner en lekkerder in het leven van je kind. De vraag is; gun je het jezelf? Wat heb je nodig om nu te bellen of om met mij contact op te nemen? Door te DOEN gaan we ervaren en gebeuren de mooiste dingen. De mensen zeggen; als ik dit had geweten, dan had ik dit al jaren geleden aan mezelf en aan mijn kind gegeven!
Albert-Sonnevelt-1400x1400-1

Je moet het zelf doen, maar het hoeft niet alleen. In deze tijden kan je soms het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. Je zal echter gaan beseffen dat je aan Maike een warm medemens hebt. Ze heeft oprecht het verlangen om haar kennis, wijsheid en ervaring met je te delen. Gun het jezelf en ga ervoor!

Albert Sonnevelt, Psycholoog, Ondernemer

Deel jouw vraag of situatie met Maike van Meulen. Voel je welkom en vrij!

Maike met haar gezin

Maike van Meulen met gezin Frankrijk 2022
WhatsApp Image 2022-12-21 at 20.10.18